Сағыз орта мектебінде 2024 - 2025 жаңа оқу жылының басталуына орай асхана бологының жәй - күйін қадағалау мақсатында мониторинг комиссия мүшелерінің құрамы тексеріс жүргізді. Тексеріс нәтижесінде білім алушылар үшін пайдаланатын тамақ өнімдерінің сақталу жолдарын, қоймалардағы тамақтардың сапасы, сақталу түрлерін қарады. Ас блогы қызметкерлерінің сандық және сапалық құрамы сәйкес болды. Тамақ дайындау технологиясы сақталып, дайын тағамдардың калориялылығына сәйкестігі үшін ас блоктарында тамақ дайындалуы талапқа сай. Санитарлық - эпидемологиялық салауаттылығы саласындағы құқықтық актілердің талаптарына сәйкес қажетті құжатта бар. Диетолог Н.Серікбаева бракераж журналын, «С - витаминдеу» журналын ашып, толтырған. Асхана алдында арыз - шағым журналы ілінген. Тамақтардың арнайы сертификаттары, тағамдардың жарамдылық мерзімдері тексерілді. Ас мәзірі ілінген, ас мәзірі бойынша оқушылар кезең - кезеңімен тамақтануда. Асханадан мектеп бойынша 169 оқушы тамақтанады, оның 39 - ы аз қамтылған отбасының оқушылары. Мониторинг комиссия мешелері асхана жұмысына, тазалығына, тамақтандың талапқа сай екендігін қадағалап өте жақсы бағалады.


